Kategorier
Säkerhet

Dags att byta till elektroniska lås

Nycklar var ett gammal förlegat sätt att öppna dörrar på, tyckte Erik som älskade teknik. Därför bestämde han att de nya lokalerna skulle ha elektroniska lås.

Erik hade en liten firma som han skulle kunna sköta hemifrån, Det enda han behövde var sin dator så det fanns ingen anledning att skaffa stora lokaler. Men han hade insett att det var viktigt att komma hemifrån ibland. Han behövde känna att när han var hemma var han ledig. Därför hade hans skaffat ett litet hus som han skulle inhysa sin firma i. Det var bra att ha lite plats om han skulle anställa.

Huset var i bra skick så han behövde inte göra något. Men det fanns en sak som han ville ha. Han ville ha elektroniska, smarta lås. Den största anledningen var egentligen att han hade en förmåga att alltid förlägga sina nycklar överallt vilket skapade en hel del problem. Den anledningen han uppgav för andra var att det var coolt.

Elektroniska lås är framtiden

Ett uttryck som han älskade att slänga sig med när vänner kom på besök på jobbet var att elektroniska lås var framtiden. Det var därför han hade kontaktat ett företag som jobbade med just det. De visade honom bland annat lås med nyckelbrickor, något han avfärdade med detsamma. Dem skulle han tappa bort. Han ville ha kodlås, så länge han mindes koden var han ok.

Förutom att han inte behövde ha nycklar gillade han idén att han kunde släppa in exempelvis hantverkare när han inte var där. Det kunde han göra genom en app i mobilen. Skulle det vara risk för att någon kommit åt siffrorna kunde koden snabbt ändras, vilket var en stor skillnad mot att behöva byta lås. Det var både tidskrävande och kostsamt. Det här var så mycket bättre på alla vis.